top of page

דרכים להתמודד עם שגיאות כתיב


אם ילדכם בגיל חטיבה ומעלה והוא עדיין מרבה לכתוב בשגיאות כתיב, מאחר ויש סיכוי גבוה ששגיאות הכתיב יהוו בעיה עבורו גם לאורך חייו הבוגרים וקשה מאד להפטר מהם לחלוטין, חשוב שלצד העבודה המסודרת לצמצום ילמד למצוא דרכים שיעזרו לו בעת הצורך, לכתוב מסמך עבודה, מייל וכו', ללא שגיאות כתיב.

ראשית יש צורך לגייס אותו להתמודד עם שגיאות הכתיב. חלקן נובעות מידע לשוני חסר, או מחוסר ניסיון בכתיבה. ככל שהילד יתרגל לכתוב בשגיאות כתיב הוא עלול להתייחס אליהן כגזרה משמים וכבעיה מולדת, ומידת המוטיבציה שלו לעסוק בנושא תהיה נמוכה.

הקדשת זמן ללמידה- היכולת לשפר את תופעת שגיאות כתיב בדומה לכל תחום למידה , תלוי בזמן המוקדש ללמידת הנושא. אם אתם מזהים שגיאות כתיב שחוזרות על עצמם , תיקון נקודתי ללא הסבר וכללים יביא למצב בו שגיאות הכתיב ימשיכו להופיע שוב ושוב. נתינת כללים ( שימוש נכון באותיות איתן בעתיד) או רמז ( מילים רטובות תמיד יכתבו באות ״ט״, מטריה, רטוב , ממטרה , מטר וכו׳), יביאו לשיפור משמעותי.

תירגול- מעבר להכתבות יזומות שהסיכוי להתמיד בהם נמוך , ניתן ליצור דרכים שונות לעיסוק בכתיבה כחוויה : תשבצים, משחקי מילים, כתיבה יצירתית וכו׳ , כל עיסוק בכתיבה שתיקון שגיאות הכתיב נעשה בדרך של חוויה, יביא לשיפור.

חיפוש בגוגל: מנוע החיפוש של גוגל יכול לשמש אותנו גם לבדיקת שגיאות כתיב. כתיבת המילה בנפרד או כחלק ממשפט בשורת החיפוש תציג תוצאות הקשורות לאותה המילה שאתם מחפשים , תוך תיקון שגיאת הכתיב.

תיקון במסמך וורד: כדי לתקן שגיאת כתיב במסמך וורד יש לסמן את המילה, ולהקיש בעכבר על המקש הימני. נפתח תפריט, ובחלקו העליון כמה אפשרויות לכתיבה נכונה של המילה. שימו לב! המחשב נותן אפשרויות אחדות, מאחר והוא איננו יודע מה משמעות המילה , עלינו לבחור באפשרות המתאימה למה שהתכוונו לכתוב. לחיצה על המילה שנבחרה – משנה את הכתיב בטקסט שלנו.

חשוב שהילד ידע שיש מצבים בהם שגיאות הכתיב מתקבלות בהבנה : , הודעת ווטצאפ שיכולה להתפרש כטעות הקלדה, סיכומים אישיים של שיעורים וכו׳, אך ישנם מסמכים שיש להקדיש זמן ולהקפיד שיכתבו ללא שגיאות כתיב : עבודות גמר, מיילים רשמיים וכו׳.

bottom of page