top of page

טיפול תרופתי לקשב וריכוז (ADHD)


חזרתם מהנירולוג עם אבחנה שילדכם נמצא לוקה בקשב וריכוז, לאחר שהבנתם על מה מדובר , כפי הנראה אם זה הילד הראשון שלכם שאובחן בADHD קחו בחשבון שעליכם להמשיך להעמיק בנושא. לא רק מבחינה מדעית (הגדרת הלקות ודרך הטיפול) , אלא גם מבחינה רגשית.

בררו כיצד הוא מרגיש עם ההתמודדות היום יומית עם הקשיים הנלווים ( מציע לכם לקרוא את הדברים שכתבתי בפוסט ״ סיור בעולמם של ילדים בעלי ADHD" )

אחת ההחלטות שתצטרכו לקבל קשורה בטיפול התרופתי שהוצע לכם על ידי הנירולוג. נושא זה עלול להביא אתכם ההורים לחוסר הסכמה בדרך הטיפול ,כאשר אחד הצדדים מטיל וטו על לקיחת הטיפול התרופתי.

כל עוד לא תסכימו על כך , סיכוי גבוה שגם אם תערך תקופת ניסיון הטיפול לא יצליח , הילד יחוש בחוסר הנוחות של ההורה שמתנגד , גם אם אתם חושבים שהוא לא מודע. לילדים יש חוש אבחנה חד ( בעיקר לבעלי adhd), ולכן ישתף פעולה באופן חלקי בתוספת רגשי נחיתות מעצם הצורך בטיפול התרופתי.

כאשר תחילת הטיפול התרופתי נעשית בצורה חיובית , תוך התיחסות לפן הרגשי על ידי תיווך והסבר על הקושי ומטרת הטיפול , סיכויי ההצלחה יעלו באופן משמעותי.

בנוסף תצטרכו להחליט איזו תרופה לתת לילדכם . ישנן מספר אופציות שהנירולוג הציע לכם ( אם הוא הציע לכם רק אפשרות אחת יש לצור איתו קשר ולבקש לשמוע על מכלול האפשרויות ).הרעיון הכללי הוא להתאים את התרופה לסדר היום של הילד, לגיל , למשקל ולהשפעת התרופה על הילד מבחינת תופעות לווי , שימו לב !! יש הבדלים משמעותיים במחירים.

על מנת לבחון את יעילות התרופה יש צורך בתקופה של התנסות . עקבו אחרי התנהגות ילדכם ,דאגו לעשות זאת בעדינות ובצורה עקיפה ולא על ידי שאלות ישרות שעלולות לגרום לתחושות שמקורם בעצם העלת השאלה. שמרו קשר אחת לשבוע עם מחנכ/ת הכתה ובדקו אם יש שינוי בהתנהגות/בלמידה/ ומבחינה חברתית, לאחר תקופת ההתנסות.

כאשר הטיפול מצליח צפוי לראות שינוי משמעותי ביכולת של ילדכם להתרכז ולהיות פנוי ללמידה .זכרו שהתרופה איננה פיתרון מלא , האתגרים העומדים בפני בעלי קושי קשב וריכוז adhd ידרשו ממכם סיוע נוסף הן בסגירת פערים שנפתחו בזמן שהילד לא היה פנוי ללמידה והן מבחינה רגשית , רצוי להתייעץ עם בעלי מקצוע בבית הספר ומחוצה לו בחשיבה משותפת ויעוץ אישי.

אם הטיפול התרופתי לא מתקדם כמצופה , צרו קשר עם הנירולוג והמשיכו את ההתייעצות. אם נקבע לכם תור לתאריך רחוק, בקשו להיות ברשימת המתנה למקרה שמתפנה תור, אל תוותרו בסופו של דבר יש סיכוי גבוה שתמצאו את הטיפול המתאים.

ככל שתקדימו לטפל ולעקוב כך יהיה קל יותר לילדכם להתמודד , גם כאשר אין הסכמה מצד ההורים לטיפול תרופתי , ישנם תחומים רבים בהם הילד בעל adhd זקוק לעזרתכם.

שמרו על קור רוח ואווירה טובה , מתוך הבנה שמדובר במסע משותף שלכם ושל ילדכם בדרך להתמודדות עם האתגרים שעומדים בפניו, אל מול תלונות מורים או התנהגות ״משגעת פילים״ בבית , קחו נשימה והרבה הבנה לצד החיפוש שלכם למציאת הטיפול שיעזור לילדכם.

bottom of page