top of page

ללמוד כמו חובט במשחק בייסבול


אחת הדרכים להעביר מסרים חינוכיים לילדינו , היא על ידי שימוש במטפורות והשלכות מנושאים אליהם הם מתחברים, לדוגמה : תחרויות ומשחקי ספורט.

במשחק הבייסבול יש מושג שנקרא ״הום ראן״ הכוונה למכה של החובט בכדור שמצליח להעיף את הכדור למרחק רב לעבור את הקיר אל מחוץ למגרש , מכה זאת מזכה את החובט בריצה חופשית בין כל התחנות ביחד עם כל אחד מהשחקנים שנמצא באחד מהבסיסים, זהו מהלך שיכול להיות שווה ערך להרבה מאוד נקודות משחק, ולעיתים חבטה זו מסיימת את המשחק בניצחון לקבוצת החובט

(Walk-off home run).

שחקן שעולה לחבוט, מכוון אל מעבר לקיר , ברוב המקרים הוא לא מצליח , ואז הוא צריך להתחיל לעבור בזריזות ובזהירות מבסיס לבסיס בלי להיפסל, כאשר בסופו של דבר כאשר הוא מסיים את הסיבוב קבוצתו זוכה בנקודה. גם חבטה זו פעמיים רבות לא מצליחה בניסיון הראשון , והחובט מקבל עוד הזדמנות ,סך הכל 3 הזדמנויות ורק לאחר מכן הוא נפסל.

כל חובט שעולה לחבוט יודע שכל האופציות פתוחות, מצד אחד בכל מכה הוא יכול להשיג ניצחון מלא, או לזכות בנקודה בדרך הקשה ובמקרים רבים גם להיפסל, וגם אם בחבטה האחרונה הוא נפסל , הוא עולה בפעם הבאה לחבוט בתחושת סיכוי של הצלחה מלאה, שחקן מקצוען ינצל את הזמן בין המשחקים ויעבוד קשה יותר ויאמין שיש באפשרותו להשתפר ולהצליח בפעם הבאה.

כהורים, אם נצליח להביא את הילדים שלנו להתייחס ללימודים ממבט של חובט בייסבול , למצב שבכל משימה הוא יאמין שיש ביכולתו להגיע להצלחה של 100 אחוזים כבר בפעם הראשונה , ואם הוא לא יצליח ימשיך לנסות בדרך הארוכה יותר , וגם אם יכשל ימשיך לנסות , אפילו במציאות של כישלון מוחלט. אם הילד ימשיך להאמין שיש באפשרותו להצליח ויתאמן ברצינות תוך השקעה והתמדה בין המשימות, כפי ששחקן הבייסבול שנפסל לוקח את הדברים לאימונים , ויתחיל את המשימה מחדש עם אותה תחושת מסוגלות , הסיכוי שיצליח בסופו של דבר גבוה. אם בגלל אי הצלחה ירגיש הילד שאין באפשרותו להצליח , יפסיק להתאמן , יתחיל את המשימה מחדש עם תחושת כישלון, הסיכוי שלו להצליח אפסי.

העברת המסר של חשיבות תחושת המסוגלות בצירוף תירגול , השקעה והתמדה , יכולה להיות מכת פתיחה מצוינת לשינוי ביחס ילדיכם ללימודים, ואם הילד יתחבר לדוגמה ויקח את ״רוח״ שחקן הבייסבול לעולמו ,זהו ״הום ראן ״ חינוכי, שלכם ההורים.

bottom of page